Erbivo en het Vlaamse PFAS Actieplan: duurzaamheid in praktijk

Publicatiedatum:
26/4/2024

Erbivo en het Vlaamse PFAS Actieplan: duurzaamheid in praktijk

Erbivo en het Vlaamse PFAS Actieplan: duurzaamheid in praktijk

Het Vlaamse PFAS Actieplan vormt een uitgebreide strategie om de impact van PFAS-verontreiniging te verminderen. Dit plan, uitgespreid over de periode 2024 tot 2034, omvat een reeks van vijftig acties gericht op het voorkomen van emissies, inventariseren van verontreiniging, minimaliseren van blootstelling en het saneren van verontreinigde locaties.  
Erbivo erkent het belang ervan en zet zich actief in voor duurzame bedrijfspraktijken die aansluiten bij de doelen van het plan.

Als specialist in non-stick coatings onderstreept Erbivo de veiligheid van haar producten in industriële toepassingen. Erbivo kijkt er nauwgezet op toe dat deze producten blijven voldoen aan de hoogste milieunormen. Ze verbeteren de productiviteit van vele bedrijven, verlengen de levensduur van apparatuur en verminderen de onderhoudskosten, waarmee Erbivo bijdraagt aan efficiëntere en duurzamere bedrijfsvoeringen wereldwijd.

Erbivo volgt ook actief de ontwikkelingen rond de PFAS-beperkingsvoorstellen onder de EU-regelgeving REACH op de voet, in lijn met updates van het Europese Chemicaliënagentschap (ECHA).  

Erbivo zoekt voortdurend naar duurzame oplossingen die breed worden ondersteund. Het bedrijf is vastbesloten een actieve rol te blijven spelen in het bevorderen van duurzame industriële toepassingen, gedreven door innovatie, samenwerking en een voortdurende toewijding aan ecologische verantwoordelijkheid.