Belangrijke ontwikkelingen met betrekking tot PFAS

Publicatiedatum:
9/6/2023

Belangrijke ontwikkelingen met betrekking tot PFAS

Waarschijnlijk maakt u zich, net als vele anderen, zorgen over de PFAS-problematiek die zich de laatste maanden in België en andere Europese landen stelt. Wij willen u graag informeren over recente ontwikkelingen en aanbevelingen met betrekking tot PFAS.

Het Europees Chemicaliënagentschap (ECHA) heeft onlangs een voorstel gedaan om de productie, de verkoop en het gebruik van PFAS in de EU te beperken, met enkele uitzonderingen voor specifieke toepassingen.

Dit heeft ook gevolgen voor fluoropolymeren, zoals PTFE, die dus onder de beperking vallen, hoewel ze aanzienlijk verschillen van andere PFAS-stoffen wat betreft veiligheid.

Het is belangrijk om te weten dat fluoropolymeren, vanwege hun samenstelling, als veilig worden beschouwd voor mens en milieu. Ze zijn niet giftig, hopen zich niet op in het lichaam en kunnen geen water vervuilen. Daarom zijn ze goedgekeurd voor gebruik in voedselcontact en medische toepassingen volgens strikte regelgeving en welbepaalde gebruiksvoorschriften.

Bij Erbivo willen we benadrukken dat onze producten die fluoropolymeren bevatten, volledig veilig zijn voor gebruik. We gebruikende meest geavanceerde milieuvriendelijke formuleringstechnologieën en voldoen aan de strenge voorschriften voor voedselcontact en medische apparatuur. U kunt erop vertrouwen dat onze producten voldoen aan de hoogste veiligheidsnormen.

Op dit moment is er een publieke raadplegingsperiode waarbij alle belanghebbenden, inclusief het grote publiek, hun mening kunnen geven over het voorstel van het ECHA. Het is essentieel dat iedereen die betrokken is bij deze kwestie deelneemt aan de raadpleging en zijn of haar stem laat horen. Samen kunnen we streven naar evenwichtige maatregelen die zowel het milieu beschermen als essentiële toepassingen behouden waarvan velen afhankelijk zijn.

Als bedrijf zijn we toegewijd aan het ontwikkelen van veilige en duurzame oplossingen voor onze klanten. We werken nauw samen met experts en belanghebbenden om ervoor te zorgen dat de specifieke toepassingen van PTFE worden erkend en beschermd. 

We moedigen u aan om op de hoogte te blijven van deze ontwikkelingen en uw stem te laten horen tijdens de raadpleging. Samen kunnen we bijdragen aan een verantwoordelijk en evenwichtig beleid met betrekking tot PFAS.

 

Meer informatie over Fluoropolymeren vindt u ook via de volgende link: https://fluoropolymers.plasticseurope.org/

Wij staan alvast klaar om al uw vragen te beantwoorden. Aarzel niet om contact met ons op te nemen voor meer informatie of verduidelijking.